Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americký klusák ♥

26. 2. 2012

Americký klusák

 

americky-klusak.jpg

Historie

Historie tohoto nádherného stvoření sahá až do 18. století kdy hřebec Messenger začal s klusáctvím . Tento hřebeček Anglického plnokrevníka měl dost klusáckých vlasností aby mohl začít. Pak se k němu přidal jeho vnuk Habletarian který už vlastně skoro Americký klusák byl. Díky Habimu máme teď na naší matičce Zemi tak úžasná stvoření, jako je například naše Emička. Ale vy určitě také znáte nějakého skvělého klusáčka. Za něj můžete poděovat právě Habletariánovy.


stbd23.jpg

Povaha

Tito koníci jsou temperamentní přesto miláčci pro celou rodinku. Pro ty, kteří ve svém okolí žádného klusáčka nemají je tu stručně řečeno povaha : Temperamentní, přátelští, drahouškoidní ♥, Fotogeničtí... moment, řekla sem stručně : Nejlepší přítel člověka ♥ ♥

Popis

Tito koníci mají vážně skvělou postavu. Ani se nedá říci slovy, jak úžasně pohodlní koníčci to jsou. Velké nozdry, krásné oči, většinou krátký krk. Mohutné a svalnaté plece ze kterých vychází přenádherné nožky, Záď nádherně pohodlná. Zdobí ji dobře (ani nízko ani vysoko) nasazený ocas. Kopyta tvrdá, malá, dobře čistitelná  (vím z vlastní zkušenosti).

Využití

Leckdo by řekl "ten je jen na dostihy, jako každý jiný". Ale upřímě, každého takového bych nejradši kopla do slabin! Tito nádherní koníčci se výborně hodí na parkur, v drezurním sedle se také žádný nestratí a co se týče vytrvalosti, neznám žádného koně který by vydržel to co naše Emička. Takže až se vás někdo zeptá "na co máš toho klusáka??" řekněte " Na všechno" Protože který kůň se lépe hodí na mazlení než tento ťuťán. 

2c665ed0c8_28333138_o2.jpg13_5_06_103.jpg46800b1496799.jpgb0d79d0d7c_5295217_o2.jpgp1220078.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář